Bijzondere gebeurtenissen

Bijzondere gebeurtenissen bij Cairneyhill’s Cairnterriërs

Bijzondere gebeurtenissen bij CairneyhillsUit het Gelders Dagblad

Door Walter van Zoeren.
Bijzondere gebeurtenissen in SLIJK-EWIJK – Liefde kent geen grenzen. Zeker de liefde van een moeder voor een kind. Dat bewijst de zesjarige Cairnterriër Barra. Het teefje kreeg een doodgeboren pup, maar moest haar moedergevoelens toch kwijt. Daarom heeft ze de zorg op zich genomen van twee 17-dagen oude katjes.

Bijzondere gebeurtenissen bij Cairneyhills Barra omringt haar “nieuwe” telgen” met alle liefde. Ze liefkoost het alsof ze ze zelf gebaard heeft. Ze beschermt ze tegen bedreigingen van buitenaf door haar hele lichaam rond de katjes te leggen. Beschermend en moederlijk likt ze haar nieuwe kroost helemaal schoon.

Jan en Rina van Galen, de ‘baasjes’ van Barra, kijken trots naar het schouwspel. Barra was zwanger, maar het pupje kon niet op een normale manier geboren worden. “Met een keizersnede werd het ter wereld gebracht, maar was toen al overleden”,vertelt Rina. “En toen was het crisis.
We hebben geprobeerd Barra twee pupjes van een ander nestje Cairnterriërs te geven; Zij accepteerde deze pups direct als haar eigen, maar de moederhond van wie de pups waren accepteerde deze “diefstal” niet.

Bijzondere gebeurtenissen bij CairneyhillsBarra voelde zich ogenschijnlijk erg slecht. Na een bezoek aan de dierenarts werd besloten een katje bij Barra neer te zetten.”In eerste instantie zagen we Barra vreemd ruiken aan het katje. Dat was gek natuurlijk. Maar toen ze het katje van top tot teen had gelikt, helemaal gewassen, had het haar geur. En nu beschouwt ze het als haar kind.” Jan vult zijn vrouw lachend aan:”Maar als we een konijn bij haar neergelegd hadden, was het vast ook goed gegaan.”

Bijzondere gebeurtenissen bij CairneyhillsBarra duwde de katjes binnen de kortste keren richting haar tepels. De katjes begonnen te zogen, maar Barra had niet voldoende melk. Na de bevalling is haar baarmoeder weggehaald en is de melkproductie gedaald. “Daarom voeden we het katje handmatig met melk bij”, zegt Rina, die als vrijwilligster voor de Stichting Dierenambulance werkt. Ze hoopt dat alle andere honden het katje ook zullen accepteren. In en rond huize van Galen lopen nog twaalf andere honden rond.

 

Hoezo Broodfokkers?

Op 2e kerstdag overleed bij familie Lankhorst hun Cairnterriër ‘Lhasa’ (Cairneyhill’s Burry Lhasa). Dat was voor hen een grote slag, zeker omdat zij twee maanden eerder ook al hun anderhalf jaar oude Ragdoll poes ‘Popke’ moesten laten inslapen. Zij bleek leukemie te hebben. Zowel Lhasa als Popke waren afkomstig uit de kennel van Jan en Rina van Galen. Fam. Lankhorst was natuurlijk van slag, maar Jan en Rina evenzeer.
Voor de familie van Galen was het geen item. “Wanneer jullie er weer aan toe zijn”, zeiden ze, ” dan krijgen jullie van ons een nieuwe Cairn en een Ragdoll poes”.
In maart was het zo ver, zowel een nestje met slechts één Cairnterriër (dat werd ‘Sverre’) als een nieuw nestje Ragdoll katten (en dat werd ‘Sammba’). Een cadeautje van Jan en Rina.
vliegenFam Lankhorst was er zo blij mee, dat ze dachten toch iets terug te moeten doen.
Zij hebben Jan en Rina toen een tochtje aangeboden van Teuge naar Slijk-Ewijk en terug… in een Cessna.
Jan en Rina, Hartstikke bedankt!
Fam. Lankhorst

<aside id="vfb_widget-3" class="widget vfb_widget_class">

Contactformulier

 

Verificatie is vereist

</aside>
Share