Trimmen van de Cairnterriër

De Cairn mag uitdrukkelijk niet geknipt of geschoren worden. Tussendoor is de vacht gemakkelijk te onderhouden met borstelen en kammen (twee keer per week).

trimmen01Let erop dat u zich ervan overtuigt, dat de trimsalon waar u uw Cairn brengt bekend is met het trimmen van deze soort, en dat alles met de hand gebeurd. Het NCTC organiseert regelmatig “trimdagen” voor diegenen die zelf hun Cairn willen trimmen. Bij de organisatie zijn ook trimschema’s beschikbaar.

De puppy-vacht van bij ons gekochte Cairns wordt altijd door ons geplukt op een leeftijd van ca. 14 weken. Dit gebeurt door ons bij u thuis,

Hier ziet u een aantal foto’s van een Cairnterriër in de verschillende fases van het plukken. Een Cairn met een goede vachtstructuur behoort eigenlijk twee vachten tegelijkertijd te hebben; een boven- en een ondervacht. De bovenvacht gaat op een gegeven moment “dode” haren krijgen; dit is de vacht welke tijdens het plukken eruit getrokken wordt. Er zijn ook Cairns die een “stripvacht” hebben; dit betekent dat als de dode haren eruit getrokken zijn de hond eigenlijk daaronder al weer een nagenoeg complete bovenvacht heeft, waardoor de hond niet enige tijd in z’n “hemdje” hoeft te lopen. Zo’n stripvacht heeft lang niet elke Cairn ter beschikking, dit kunt u navragen bij uw trimsalon.
trim_1 trim_2 trim_3 trim_4 trim_5 trim_6 trim_7 trim_8 trim_9

 

Niet scheren of knippen!

Op zich is de vacht van een Cairnterriër een gemakkelijke vacht. De hond verhaart niet of nauwelijks. Doorgaans hebben mensen met last van een allergie voor beesten geen problemen bij Cairns. De vacht moet echter wel uitdrukkelijk verzorgd worden. Minstens één keer per jaar zal de vacht met de hand getrimd moeten worden.

<aside id="vfb_widget-3" class="widget vfb_widget_class">

Contactformulier

 

Verificatie is vereist

</aside>
Share