Onze kennel

Als Cairnterriër fokkers onderscheiden we ons van menig andere, want al onze honden groeien op en leven bij ons in huis.

 

We waren al een tijdje op zoek naar een hond om mee naar shows te gaan en misschien wel een nestje te fokken. In 1991 werd dat een Cairnterriër, onze stammoeder “Splinterhill’s Orkney’s Oracle”. In 1993 vroegen we een kennelnaam aan bij de Raad van Beheer. Het werd Cairneyhill’s, genoemd naar een plaats in Schotland. Bovendien is het een verwijzing naar de oorsprong van onze stammoeder. Op dit moment hebben we 20 Cairnterriërs. Een uit de hand gelopen hobby zou je kunnen zeggen, want naast de Cairnterriërs hebben we ook 3 Norwichterriërs en 6 Chihuahua’s (deze laatsten worden niet mee gefokt). Slechts met enkele van de Cairns fokken wij, de rest is ofwel te oud dan wel niet geschikt om mee te fokken. Dit laatste hechten wij veel waarde aan! Wij fokken onze Cairns volgens de regels van de Nederlandse Cairnterriër Club, maar daarnaast leggen wij onszelf –zo mogelijk- nog hogere eisen op waar de teef of reu aan moet voldoen, alvorens er een nestje mee te fokken.

Een van die eisen die wij onszelf stellen, is dat wij slechts fokken met Cairns met een goed sociaal karakter. Natuurlijk is uiterlijke verschijning en correcte bouw belangrijk voor het voortbestaan van ons ras, maar een goed en sociaal karakter is minstens zo belangrijk. Daarnaast, als je bedenkt dat 9 van de 10 pups naar een gezin gaan waar men “ gewoon” een goede, gezonde maar vooral sociale en lieve pup verwacht, dan is dat – ons inziens- een belangrijk aspect.

Onze boerderij
Overdag kunnen onze honden bij goed weer lekker naar buiten. De hoog afgesloten ruimte achter de boerderij is verdeeld in een aantal segmenten, zodat niet alle honden door elkaar lopen, maar wij een soort van afzonderlijke roedels vormen. Sinds half 2016 beschikken wij weer over een eigen dekreu en hebben wij nog een aantal gecastreerde reuen. Allen hebben zij hun “ eigen” roedel aan teefjes waarmee zij overdag optrekken.

Bij slechte weersomstandigheden hebben wij genoeg ruimte voor de honden binnenshuis. Dit laatste is ook een van de eisen welke wij aan toekomstige eigenaren stellen, dat zij de hond als lid van het gezin laten opgroeien.
We proberen onze pups zodanig te socialiseren dat ze later zullen uitgroeien tot gemakkelijke, lieve, zachtaardige honden.

<aside id="vfb_widget-3" class="widget vfb_widget_class">

Contactformulier

 

Verificatie is vereist

</aside>
Share